TQ..I'LL FOLLOW U BACK :)

Saturday, November 5, 2016

AKtiVitY cUti SemEsTer lalU....





Cuti sem yg lpz hmpr2 dua bulan jgk lh...

Keje di company Kawalan Central...keje jd Guard ni best sbb
x penat langsung tp satu je yg jd masalah iaitu KEBORINGAn terlampau
haha sbb kne jaga sowg2..n.bek hp aq leh on9 so smbil2 tu aq fbooking lah
haha...

sempat jgk lah aq amk2 gambr time kje ari tuh

ni lah rumah contoh yg kne ku jga..under PKNS..Nama kawasan rumah ni
ialah Puteri Ariel..haha ad bnyk lg mcm2 Puteri ad..yela nama pun
Kota Puteri..


ni kt dalam rumah contoh Puteri Ariel smpt lg nk bergaya..
haha tp klu dh nama tu Guard memang owg x pndng ..haha ni bkn sbrng Guard lah
ni Guard msk U lah..haha tp aq x kesah klu owg nk anggp aq ni ap..coz aq thu
spe diri aq ni...lg2 dak2 Unisel...owhhh lpe nk bgtau yg pos yg aq jga ni dkt ngan hostel2
dak Unisel tp x semua lh yg berlagak..ad jgk yg baik..huhu mngkin dieowg ingt aq
ni x skolah pnye orang kot... xpe2 sabar eh Gipam..

klu aq kje siang, malam2 bosan aq wt lah ap yg patut..kdng2 aq ske kacau kucing dan
satu lg binatang yg dikenali sebgai KONGKANG....

ni lah KONGKANG tuh tp malang nye slps beberapa hari aq snap pic dia ...
haiwan ini telah di curi...hahaha malang sungguh ..yg kcian adlh bapa ku..dia yg
semangat bela..tp silap dia jgk duk bgtau owg yg harga haiwan ni cecah dua or tiga ribu.
smpt bela hmpr 2 tahun jgk lah..

ni lah kucing yg aq slalu buli suh pnjat pagar...hahaha..

gaji aq yg keje hmpir 2 bulan ialah rm600+rm1100 = Rm1700...
bnyk jgk ...drpd duk umah je x dpt pape pun elok lah kje...
ad lh jgk duit aq untuk blnje di Melaka ni....bukan utk aq je tp utk Family aku jgk
.....
ni je yg aq beli utk sem ni...x kesah sbb duit yg aq gne adlh hasil kje aq sndiri..puas hati taw klu
kita shopping gne duit kita kje sndiri...huhu
....huhuhu tu lh yg aq lakukan di cuti2 yg lalu....my life is Guard..

Guard is Good Generation.
...

7 comments:

specialguest said...

binatang tu memang expensive, susah nak cari kat malaysia nie lagy2 dkt kedai binatang lagy susah huhu ;P
guwaw yerh brO0

GiP@m a.k.a H@iQal said...

hahaha no hal lah...tp btol jgk memang kt kdai binatg pun xde jual..
al maklum lh dh hmpr pupus lak..haha

Mario said...

bagus ko ni bro...
errr...kongkang byk kat tempat aku...mahal ke ?bole tangkap lps ni...ekeke

GiP@m a.k.a H@iQal said...

mario: biase je..yeker? tmpt hang kt mne? nk g jgk..harga seribu dua leh dpt lah...haha

munna said...

banyak jug gajinya... alhamdulillah rezeki...

GiP@m a.k.a H@iQal said...

munna: bleh lah drpd x wt pape..leh lah jgk bli jaket tuh..huhu

Fatin Al-Rajeh said...

terbaik la weyh !! yay..